arrow_drop_up arrow_drop_down

Verslaafd aan denken

Het vinden van rust en geluk is een doorlopend proces. Als we onderzoeken wat ons geluk in de weg zit, ontdekken we dat WAT we zochten er altijd al was. En het belangrijkste dat er ons van weerhoudt volledig van ons leven te genieten, is onze verslaving aan onze gedachten.

Continue in gedachten

Vroeger verliepen mijn dagen als volgt: Ik at mijn ontbijt zonder acht te slaan op wat ik at omdat mijn gedachten al bezig waren met wat ik die dag moest doen.Vervolgens kwam ik bij mijn eerste afspraak zonder enig besef van hoe ik daar precies was gekomen. Tijdens mijn werk was ik al bezig met te bedenken wat ik het weekeinde ging doen. Mijn gedachten waren nooit bij waar ik was. Ik was zelden aanwezig in het Hier en Nu.

Luister je met echte oren?

Ik herinner me nog goed dat mijn zoontje van 4 een heel verhaal aan mij vertelde en ik met mijn gedachten volkomen ergens anders was. Op een gegeven moment zei hij: “Mama, luister je met je echte oren?” Het was zowel grappig als ontluisterend. Want zelfs (of juist) zo’n klein mannetje viel het op dat ik er helemaal niet bij was.

Onophoudelijk gekwebbel in ons hoofd

Daarom hebben kinderen vaak zoveel plezier. Omdat ze veel minder gekwek in hun hoofd hebben, zijn ze veel meer aanwezig in het Hier en Nu. Ze zijn nog niet verslaafd aan denken. Als we ouder worden zijn we ons vaak niet bewust van de altijd in ons aanwezige en onveranderlijke rust en geluk, omdat we afgeleid worden door het onophoudelijke gekwebbel in ons hoofd. We kunnen het wonder en de schoonheid die ons omringt alleen zien, als we volledig aanwezig zijn.

Over de schrijver
Maarten
Door

Maarten

op 23 November 2014

Hoi Inge , Weet je dat er een boek is met dezelfde titel als het kopje van deze pagina? Geschreven door Jan Geurtz. Grt Maarten.

Inge
Door

Inge

op 20 December 2014

Hai Maarten, Wat leuk dat je reageert en sorry voor mijn late reactie. Ik ben net verhuist en dat is een heel gedoe. Ja, dat weet ik. Het is een heel fijn boek. Hij heeft ook een heel mooi boek geschreven over verslaafd aan liefde. Met name dit boek vind ik erg behulpzaam. Ken jij nog andere boeken van hem? Ik ben ooit een keer naar hem toe geweest voor een persoonlijke sessie. Ik vond het een lieve en wijze man. Groet, Inge

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies