Leer mediteren met deze gratis video's!
Direct downloaden

Page content

Over mij

Inge Orlemans: cursussen, workshops meditatieIk ben in 1964 geboren en groeide op, als jongste van 4 meiden, in één van de tuinsteden in Amsterdam. Mijn jeugd was niet zo veilig; toch doorliep ik met redelijk goede schoolresultaten het VWO. Wellicht ingegeven door de ervaringen van mijn jeugd ontwikkelde ik een sterk verlangen om andere mensen te helpen. Ik besloot Culturele Antropologie en Niet-Westerse Sociologie te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Mijn cv in vogelvlucht

Na mijn studie kreeg ik een baan als beleidsmedewerker voorkeursgroepenbeleid in Amsterdam. Al snel rolde ik het management in, werd directeur van een detacheringsbureau voor langdurig werklozen en vervolgens senior adviseur bij Cap Gemini Ernst & Young. In 2001 startte ik mijn eigen bedrijf en voerde als zzp-er een veelheid aan opdrachten binnen het Sociaal Domein uit. Een prachtige leerschool om het werk als adviseur en manager goed te leren, maar ik miste de verbinding met mensen en uiteindelijk met mezelf.

Opleiding tot yoga- en meditatiedocente

In 2004 overleed mijn zus en besloot ik een rigoureuze stap te zetten. Omdat ik al jaren zelf mediteerde en daar veel baat bij had, besloot ik een opleiding tot yoga- en meditatiedocente te volgen. Ik volgde de yoga opleiding van Saswitha in Bilthoven en deed een Anusara Yoga opleiding in Nederland. Over de laatste opleiding was ik zo enthousiast dat ik de vervolg opleiding (3 jaar) in Amerika deed en ik me vanaf 2010  een gecertificeerd Anusara docent mag noemen.

Tijdens de laatste jaren van mijn yoga-opleiding volgde ik ook in Amerika een aparte meditatieopleiding bij Paul Muller Ortega (non-dualische kashmir shaivism). In die jaren ontdekte ik steeds meer over mijn verwarringen in overtuigingen en denkpatronen. Het leven werd lichter en leuker; ook al raak ik nog regelmatig verstrikt in emoties, steeds sneller vind ik de weg terug.

Passie: mensen begeleiden

In deze jaren ontdekte ik mijn passie om mensen te begeleiden bij hun zoektocht naar zichzelf, naar wie ze daadwerkelijk zijn: volmaakt en stralend.

Inge Orlemans: cursussen, workshops meditatieIk ging meditatielessen en workshops geven en was verrast om te merken hoe mijn leerlingen, wanneer ze zich verbinden met wie ze daadwerkelijk zijn, meer in hun kracht komen te staan en met meer vriendelijkheid naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken.

Ontwikkeling online meditatieprogramma

Op basis van mijn persoonlijke ervaring en de kennis die ik opdeed, heb ik het meditatieprogramma “Meditatie Monkeys” ontwikkeld. Een online ledensite die zich onderscheid omdat het  wars is van zweverigheid en ingewikkeld gedoe en praktisch toepasbaar is voor iedereen. In de ledensite leer je stap voor stap hoe je kunt mediteren, waar je ook bent en hoe je daardoor in momenten van spanning toch ontspannen en rustig kunt blijven. Want eigenlijk is mediteren heel dichtbij.

Ik woon samen met mijn zoon en hond Donald in het centrum van Amsterdam.

Inge Orlemans: cursussen, workshops meditatie
handteking

 

 

 

 

Comment Section

2 reacties op “Over mijDoor Machteld op 1 april 2018

Dag Inge, ik zit op dit moment je masterclass challenge (alsnog) te luisteren. Iets in jou inspireert mij…. vooral je humor 🙂 Ik word denk ik binnenkort lid, in ieder geval voor een maand. Eén van de opmerkingen was dat de meditaties opbouwen. Maar hoe werkt dat dan als je niet direct lid wordt, maar bijv. pas over twee maanden?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.