Leer mediteren met deze gratis video's!
Direct downloaden

Page content

Loopmeditatie

 

Als we lopen, lopen we meestal doelgericht ergens naar toe. We lopen naar de koelkast, naar de supermarkt of naar een collega. We willen dáár zijn. Om iets te pakken, iets te doen, iets te zeggen. De loopmeditatie is een oefening om niet snel dáár te zijn, maar je loopt om het plezier van het lopen zelf. Dat is de praktijk van hier-en-nu zijn. Je kunt het overal doen, waar je ook maar bent.

De zenmonnik Thich Nhat Hanh zegt hierover:

“Welke handeling is de meest belangrijke in je leven? Een examen halen, een auto kopen, een huis kopen, promoveren? Er zijn zoveel mensen die een examen hebben gehaald of een auto hebben gekocht of die zijn gepromoveerd, maar zij zijn niet in vrede, zij zijn niet tevreden. Dus is het belangrijkste in je leven in vrede te zijn met jezelf en die vrede te delen met anderen. Maar om in vrede te zijn moet je je bewust zijn van je voetstappen. Je voetstap is de belangrijkste handeling.”

Probeer deze meditatie eerst eens uit terwijl je in je kamer loopt. Als je er vertrouwd mee bent geraakt, kan je de meditatie doen waar je ook bent.

Klik hier onder om de loopmeditatie te beluisteren of te downloaden door rechts op de download button te klikken.


 

Comment Section

7 reacties op “Loopmeditatie


Door Heide op 25 november 2019

Fijn deze loopmeditatie. Ik heb hem gedaan na het werken op de computer, lopend door de kamer. Heel fijn om zo weer in je lijf te komen. Bedankt, Inge !


Door Eefje op 17 november 2019

Heel fijn eens een meditatie zonder, voor mij, afleidende muziek..


Door Anne op 24 april 2018

Heel fijn, deze loopmeditatie. Het komt goed van pas, want ik wandel veel.
Bedankt. Inge.


Door Inge op 25 april 2018

Hai Anne, fijn dat je er blij mee bent en ja, je kunt hem overal doen.

Ik vind het fijn dat je er blij mee bent. Warme groet, Inge


Door Andrea pelsmaekers op 22 mei 2017

Dank je de rusgevenden video je hebt een aan genamen stem hoop op een volgend video thanks hoop op een beetje rust heb al heel veel meegemaakt en nog en vind geen rust en heel slecht slapen


Door Angelique vervoorn op 22 april 2017

Thanxxxxx irma


Door Tineke op 6 februari 2017

Dank je wel Inge voor je fijne video’s en meditaties. Je hebt een prettige rustige stem en het helpt me weer te mediteren. Mooie uitleg ook voor iedereen die nog nooit heeft gemediteerd.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.