arrow_drop_up arrow_drop_down

Wanneer het wonder gebeurt

pijnIk ben er weer. In de zomer van 2014 lanceerde ik mijn online programma Dichtbij Mediteren. Ik ging met mijn zoon op vakantie naar India, werd 50 en toen veranderde alles. Mijn relatie bleek (zoals alles in de wereld van de vorm) een illusie. Totaal verbijsterd verhuisde ik met zoon terug naar Amsterdam en likte mijn wonden.

Ik word gedragen door Liefde

Het boek “als je wereld ineen stort” van Pema Chödron werd mijn kompas en de zin “ik word gedragen door Liefde” mijn leidraad. In plaats van de pijn weg te duwen keek ik ernaar. Een koude winter waarin ik steeds opnieuw onderzocht wat mijn belemmerende overtuigingen zijn: “ik ben niet goed genoeg” en “ik verdien geen liefde”

Kijken naar de pijn

Als ik er nu op terugkijk kan ik alleen maar zeggen dat ik veel heb geleerd en dat het een dierbare periode was. Alle verdedigingsmechanismen waren weg. Wat overbleef was niet altijd mooi maar wel altijd echt. Als ik ging zitten om te mediteren, wilde ik het liefst al die pijnlijke gedachten en beelden wegduwen. Maar steeds weer vatte ik de moed om er naar te kijken en het verdriet en de wanhoop te dragen.

wonder

De pijn omarmen

En het wonder gebeurde…..Als ik de pijn écht omarmde, kwam er altijd weer een enorme bevrijding!! Iedere dag moest ik er 3 x uit om mijn lieve hond Donald uit te laten. De dijk met woonboten onder een loodgrijs wolkendek. Maar toch altijd de zon die golven oplichtte en Donald die blij is om te rennen en spelletjes te doen. Ik denk dat ik het meest geleerd heb van Donald. Zonder enig probleem paste hij zich aan van een twee onder een kap in het Gooi naar een bovenwoning in Amsterdam.

Steeds opnieuw kiezen voor liefde

Maandenlang achtervolgde hij me om te zien of het allemaal wel goed ging (tot de wc aan toe) en lag hij aan mijn voeten als ik mediteerde. Bos en de hei ruilde hij in voor parken en dijken. Donald leerde me dat gedachten niet waar zijn. Dat ik steeds opnieuw kan kiezen voor liefde in plaats van voor het ego. Dat gedachten “niet waar” zijn en dat er een veel grotere waarheid is, los van denken, waar we mee kunnen samenvallen.

Eind winter 2016 ben ik er klaar voor. Mijn online programma loopt goed. Ik ben bezig met een membership site om mediteren en praktische wijsheid toegankelijk te maken voor een breed publiek. Jullie gaan nog veel van mij horen.

Over de schrijver
Jenny
Door

Jenny

op 1 March 2016

Ik vind je een mooi mens Inge... Ik denk met veel plezier terug aan de prachtige vakantie in 2012, bedankt daarvoor. Het leven zit vol (on)aangename verrassingen en relativeren blijft een kunst.

Inge
Door

Inge

op 6 March 2016

Ha lieve Jenny, wat leuk om van je te horen. En ondertussen ben je moeder geworden! Wat een wonder. Ja, die vakantie had een gouden randje. Ik ga het vast nog een keer doen. Liefs en wie weet dat we elkaar nog eens zien.

Ankie Kamlag
Door

Ankie Kamlag

op 28 June 2016

Hoi Inge, Lang niets meer van je gehoord. Vervelend dat je zo'n nare tijd achter de rug hebt. Ik zie dat je nu weer in Amsterdam woont. Ik reageer maar op deze manier, omdat ik geen mailadres van je heb. Misschien kunnen we eens een kop koffie o.i.d. gaan drinken met elkaar. Ik ben nog geregeld in Amsterdam, omdat Remco daar woont. Ik hoor graag van je. Hartelijke groet, Ankie

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies