arrow_drop_up arrow_drop_down

U moet een rode hebben!

……..oftewel hoe ik met boter en suiker in mijn emoties verstrikt raakte.

Onlangs ging ik op pad voor een microfoon voor mijn Iphone. Ik ben namelijk aan het vloggen en heb een betere kwaliteit microfoontje nodig dan degene die ik bij mijn Iphone geleverd had gekregen.

regenAl fietsend kwam ik in een enorme regenbui terecht en had alleen een jurk aan. Door en door nat, werkelijk druipend aan alle kanten, kwam ik bij de Media Markt binnen. De AC stond op hoog, want het is immers juli; dan zit het kennelijk niet in het protocol om de temperatuur iets hoger dan ‘koelcel’ te zetten.

Koud en regenachtig

Gelukkig leek het niet druk. Ik liep naar de adviesbalie bij de Iphones. Dat leek me een voor de hand liggende keuze: het microfoontje was immers voor een Iphone. Er was iemand voor me die een hoop vragen had over een smartphone. Het leuterde maar door en ik stond drijfnat en met kippenvel op mijn beurt te wachten. Gelukkig mediteer ik dus kon ik alle gedachten die ik had zoals “schiet eens op man, het is hier stervenskoud, koop die telefoon gewoon en ga weg” ontrafelen  en er als het ware vanaf een afstand naar kijken. Het zijn immers maar gedachten toch? Inademen en langzaam uitademen hielp ook; ik kreeg het er in ieder geval iets warmer van.

Microfoon voor Iphone

Na enige tijd was de man voor mij kennelijk voldoende geadviseerd en was het mijn beurt. Ik legde uit dat ik een microfoontje voor mijn Iphone zocht ivm mijn wens te gaan vloggen. Maar helaas; ik zat op de verkeerde afdeling. Ik moest naar de afdeling accessoires. Natuurlijk, de afdeling accessoires; dat had ik zelf wel kunnen bedenken……

winkelgangDus op naar de genoemde afdeling en de volgende adviesbalie. Ongeveer hetzelfde patroon deed zich voor, alhoewel er nu 2 mensen voor mij stonden. Ik begon een beetje te rillen en het geduld, dat ik toch al niet in ruime mate bezit, daalde tot een soort van mega dieptepunt. Na geruime tijd was ik eindelijk aan de beurt. Helaas bleek dat ik alweer op de verkeerde afdeling was. Microfoontjes worden immers alleen bij computers verkocht. Wist die eerste adviseur dat dan niet vroeg ik (niet helemaal vriendelijk meer)? Het was ondertussen een half uur later en ik was tot op het bot verkleumd.

Winkel voor geluidsapparatuur

Maar ik was er nu toch, dus dwars door de hele winkel op zoek naar de derde verkoper. En ook hij stond in een gewichtig adviesgesprek met een andere klant. Maar ik had geluk. Hier hoefde ik niet lang te wachten. Alweer een irritant glimlachende jonge jongen stond mij te woord. Na mijn vraag keek hij me verbaasd over zoveel dom & blond aan: “maar dat verkopen we hier helemaal niet, daarvoor moet u naar een winkel voor geluidsapparatuur!”

“Maar” klappertandde ik, “waarom wisten die andere twee verkopers dat dan niet. Ik heb het koud, ik sta hier al  bijna 3 kwartier. Heb ik helemaal voor niets staan wachten!”. Nou, het speet hem natuurlijk geweldig, het was absoluut niet gebruikelijk dat mensen zo lang moest wachten, erg vervelend allemaal.  Maar bij Bax zou ik beslist slagen.

U moet een rode hebben

Met grote passen liep ik weg. Ik hoorde hem nog roepen. “U moet een rode hebben!”

Krijg nou wat! Een rode, ja hoor, met hartjes en slingers zeker, brutale grapjas! Geen enkel respect meer voor een volledig doorweekte vrouw van, tja ondertussen toch wel middelbare leeftijd. Wat een service. Geen spoortje klantvriendelijkheid te bekennen…. briesend en tierend liep ik de winkel uit, maakte mijn slot los en stapt op mijn fiets, de volgende zware regenbui tegemoet.
Schermafbeelding 2016-07-04 om 20.32.15

Thuis aangekomen ging ik onder de douche, deed warmere kleren aan en ging toen achter de computer zitten. Dan maar zonder advies online bestellen.

… bleek Rode een merknaam te zijn

Al direct kwam ik bij een goed microfoontje, goeie reviews, redelijk betaalbaar; maar waarom stond er toch rode voor. Even scrollen leerde me dat het allemaal rode accessoires waren….blijkt Rode een merknaam te zijn.

hahahahahahha, het universum heeft een mooie grap met me uitgehaald. Al mijn gedachten weer helemaal op hol. “U moet een Rode hebben!” Ben ik er mooi weer ingestonken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies