arrow_drop_up arrow_drop_down
30 augustus 2016 

Mediteren en sapvasten: een volmaakte combinatie.

Onlangs ging ik een week naar Turkije om te sapvasten. Ik had al een tijdje het gevoel dat ik niet helemaal lekker in mijn lichaam zat en besloot om de boel maar eens grondig aan te pakken. Het fijne van sapvasten is dat je als het ware je hele lichaam reset.Al je organen kunnen helemaal tot rust komen.
En omdat je lichaam niet bezig is met verteren, kan ook je hoofd tot rust komen. Je hoeft even helemaal niets. 

Vast dagritme

Ik vond het fijn dat er een vast dagritme was., dan hoefde ik zelf niet na te denken over wat ik ging doen. We werden vroeg gewekt, vervolgens een koude douche, dan heet water met citroensap drinken en daarna sporten!!Sapvasten: goed voor je lichaam zorgen

Ja, ja en niet zo’n beetje hoor. Hardlopen tegen de berg op, body balance, lange wandeling naar een prachtige waterval etc. Wanneer we terugkwamen stond er een heerlijk sapje voor ons klaar; en dat is dan natuurlijk wel even een momentje :-).

Met liefde georganiseerd

Daarna tijd voor onszelf of voor heerlijke behandelingen (verschillende soorten massages, reikie, voetreflexzone therapie, lymfedrainage etc etc). Om 1 uur stond er al weer een sapje voor ons klaar.

Daarna rusten: boekje mee, beetje schrijven en vaak even een heerlijk tukje doen. Om half 4 een uurtje aquajoggen wat voor veel hilariteit en gelach zorgde. Hierna kwam het lekkerste sapje van de dag dat bij het zwembad werd geserveerd. Vervolgens nog wat tijd voor jezelf. Om 7 uur was het yoga tijd, daarna het laatste sapje en rond 9 uur wil je echt wel naar je bed toe.

De hele week werd verzorgt door een vriendelijke staf; niets werd aan het toeval overgelaten, alles was zorgvuldig en met liefde georganiseerd.

Sapvasten: goed voor je lichaam zorgenSapvasten en mediteren.

Nog voor we gewekt werden ging ik mediteren op het dak van het pension. Wat een prachtig uitzicht op de bergen om ons heen! Tijdens de zonsopgang (en zonsondergang) hangt er altijd een heel speciale energie in de lucht. Het lijkt alsof de lucht bijna vibreert, alsof alles in afwachting is van die stralende zon die gaat komen.

Omdat mijn lichaam natuurlijk geen energie hoefde te besteden aan de vertering, was er een natuurlijke innerlijke rust. Daardoor kwam ik ook heel snel in die mooie zachte en stralende energie die je soms hebt als je mediteert.

Het was heerlijk om daar te zitten, de stille energie, de zon nog niet zo brandend warm maar een beetje voorzichtig, de stilte om ons heen. Prachtig.

Yoga en meditatieweek 2017.

Tijdens de vastenweek heb ik ook een meditatieles gegeven. Het management was zo enthousiast dat ze gevraagd hebben of ik volgend jaar een hele week yoga en meditatielessen wil geven. Dat lijkt me natuurlijk helemaal leuk. Ik hou jullie op de hoogte.

Ben je ook geïnteresseerd in deze vastenweek in Turkije? Klik dan hier voor meer informatie. De korting van 25% is nog een tijdje verlengd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies